Kombinerer økonomistudier og hemmelig restaurant

Det er rene superhelt-tilværelsen for mastergradsstudent og GSA-medlem Torkjell Melstokkå Jensen. Mens han på dagtid ferdigstiller økonomistudiene, bruker han fritiden på å planlegge hemmelige middagseventer.

GSA-medlem, Torkjell Melstokkå Jensen, kombinerer økonomistudier og hemmelig restaurant.
GSA-medlem, Torkjell Melstokkå Jensen, kombinerer økonomistudier og hemmelig restaurant.

ETE Supper Club forklarer sitt konsept som en slags ”undergrunnsrestaurant” i Oslo.

– Vi arrangerer middager på steder man ellers aldri ville ha spist middag. Som i et kapell, i en klesbutikk eller i et stort fotostudio. Vi legger stor vekt på de arkitektoniske verdiene, og gjestene får ingen informasjon om hvor de skal være på forhånd, sier Torkjell Melstokkå Jensen.

Akustisk minikonsert med Linnea Dahle, privat omvisning på Nasjonalgalleriet (etter stengetid!) eller moderne dans med Marianne Haugli, er noen eksempler på det Ete Supper Club står bak.

– Vi skaper rammene for en sosial opplevelse utenom det vanlige, hvor folk kan møte nye mennesker og spise spennende mat. I det store utland kalles dette ofte ”social dining”. I tillegg byr vi på et kulturelt innslag av ulik karakter.

Utsolgt på fem minutter

Etter at Ete Supper Club startet opp i 2014 har responsen vært over all forventning, i følge Melstokkå Jensen.

– Til tross for at vi har en begrensning på inntil to personer per booking blir vi likevel fulltegnet på fem minutter.

Heller ikke minimal markedsføring av arrangementene legger en demper på interessen for arrangementene deres. All markedsføring foregår hovedsakelig via bildedelingstjenesten Instagram og spennet i deltagerne er ganske stort.

– Blant deltagerne er det mange matfolk, men også mange tilfeldige. De fleste får med seg via Instagram at vi åpner bookingen, så det er nok flere unge enn eldre på våre middager. De som melder seg på er ofte interessert i denne type arrangement: de er sosiale, spenningssøkende og åpne.

static1.squarespace.com

Kreativt miljø

– På Gründerskolen og gjennom oppholdet i Singapore lærte jeg viktigheten av å være en del av et kreativt miljø, og å tørre å dele ideene sine med andre. På denne måten kan ideen utvikle seg til noe større. Samtidig er det veldig motiverende å jobbe med mennesker som har skapt noe nytt som de er lidenskapelig interesserte i – slik motivasjon smitter.

I Singapore jobbet Melstokkå Jensen tett med grunnleggeren av et eventbyrå som hadde kapasitet på 3 000-6 000 gjester. – Av å ta del i dette arbeidet lærte jeg utrolig mye, og jeg fikk også selv delta i planleggingen og gjennomføringen av flere spennende eventer.

Samarbeider med Bymiljøetaten

Når Melstokkå Jensen nå skriver masteroppgave, gjøres det i samarbeid med Bymiljøetaten og deres arbeid med ”Grønne tak”.

– Her ser de på nye, innovative måter å kombinere miljø og arkitektur, noe jeg synes er veldig spennende. Gründerskolen har lært meg å få øynene opp for gode ideer, og for meg var ”Grønne tak” såpass interessant og nytenkende, at jeg ville sentrere hele min masteroppgave rundt prosjektet.

– Du er straks ferdig med økonomistudiene. Hva skjer videre?

– Med Ete Supper Club er vi nå i gang med å planlegge en ny og hemmelig middag. Selv ferdigstiller jeg denne våren masteroppgaven og gleder meg veldig til å ta fatt på nye utfordringer.

Skrevet av Christian Høie Lie, styremedlem i Gründerskolen Alumni