GSAere leverer teknologi til OL i Vancouver!

En av inkubatorbedriftene i Fjord Inkubator i Sogndal, Vavia AS, har fått på plass sin første pilotkunde: OL i Vancouver!

Konrad Fagertun (Boston 2007) er leder av Fjord Inkubator og skrev til oss med følgende suksesshistorie:
“Gründeren bak Vaviatrack har et godt nettverk innenfor skimiljøet, men manglet den forretningsmessige og tekniske kompetansen. Ved å spleise hans kompetanse med den vi har i teknologikollektivet vårt i Sogndal (6 x Siv. ing) ble denne nye ideen realisert. Etter en rekordrask utvikling på ca 6 måneder, stod første prototype klar. Denne ble vist fram for FIS i Zürich som umiddelbart fattet interesse.

Med en kjent norsk langrennsløper som døråpner, satt vi plutselig i møte med teknisk ansvarlig for langrenn og skiskyting i Vancouver, og dette førte igjen til en invitasjon til å filme de strengt bevoktede løypene. Midt i januar dro vi over til Whistler Olympic Park og fikk filmet samtlige løyper i langrenn og skiskyting. Dette kan brukes av tilskuere og tv-kanaler som vil forberede seg, og presentere løyper bedre før et renn. Man får informasjon om løypene gjennom video, kart/satelittbilde, og en løypeprofil. Innholdet vises ved hjelp av avansert web 2.0- og javaScript-programmering, men det presenteres på en lettfattelig og oversiktlig måte.

Vaviatrack
Vaviatrack Whistler

Bruk en nettleser med flash, feks Firefox: http://www.whistlerolympicpark.com/venue/trailmaps/tabid/63/language/en-CA/Default.aspx Forkortet lenke til bruk på feks Twitter (samme resultat som over): http://bit.ly/vaviatrack

Trykk på feks 5 km skating (blå løype), og la videoen laste inn litt. Man kan “dra” i videoen, eller trykke på steder i kart/løypeprofil man er interessert i å se! Ta gjerne kontakt for mer informasjon eller forklaring.”
Konrad Fagertun kan nås på tlf. 91755306 og e-post konrad.fagertun[at]gmail.com.

GSA ønsker Vavia og Fjord Inkubator lykke til, og håper å se dem som et fast innslag i all vintersport (og annen sport) fremover! 🙂