GSA-middagen 2012

Takk for en fantastisk middag alle sammen!
Her er en kort oppsummering av kvelden både til de som faktisk ikke var der, og til de som ønsker en oppfriskning av hva som egentlig skjedde 🙂

Middagen startet med brask, bram og flommende sprudlevann i baren. Flere ønsket å sitte ved styrets bord, noe vi selvsagt syntes var innmari trivelig, men som vi dessverre måtte slå hardt ned på – gjentatte ganger. Etter leder Thomas’ særs forberedte velkomsttale, ble vi servert tapas – først i en spennende og mørk gjett-hva-du-plukker-med-deg-variant, men etterhvert ble tapasbordet lyssatt og mystikken opphørte (dessverre…?)

En stund inn i første servering var det klart for kveldens første foredragsholder, Truls Berg. Truls som både er seriegründer og investor mimret litt om sin ungdomstid om bord på en seilbåt i varmere strøk, om det å satse på seg selv som gründer (fritt gjengitt fra en amerikansk aksjemegler: «vil du være mer verdt i morgen enn i dag?»), og ikke minst om viktigheten av å ha en god aksjonæravtale.

Han nevnte også at det ikke alltid er oppfinneren som går av med milliongevinsten, men heller det selskapet som klarer å kommunisere produktets fordeler ut til massene. For et eksempel på hvor mye Apple har “lånt” fra andre, se her.

Etter nok en runde med Tapas var det klart for Microsofts innlegg om innovasjon og entreprenørskap hvor Shahzad Rana fremhevet viktigheten av at hele gründerselskapet trekker i samme retning og ga oss ideer til noen mer alternative måter å fastsette selskapets budsjettmål på i form av sykkelkonkurranser..

Alt i alt en meget underholdende og inspirerende forelesningsrekke.

Kaffe og kaker ble avbrutt av prisutdeling til Årets Gründer og Årets Æresmedlem som begge to stakk av med en Nokia Lumia 800 Windows Phone og ikke minst en snasen diplom. 

Årets Gründer deles ut av GSA til ett eller flere alumnimedlemmer som har gjort seg bemerket ved å starte opp eller være med å starte opp et raskt voksende selskap. I år gikk prisen svært velfortjent til Silje Landevåg for hennes fremragende innsats med nettbutikken GetInspired.no.

Selskapet ble etablert i 2009 og har i dag fire ansatte. Til tross for dets “unge alder” er Get Inspired i enorm vekst, og har hatt en økning på nærmere 800 % siden 2010. Lyst til å lese mer om hvordan man starter en vellykket nettbutikk? Her kan du lese om hvordan Silje gjorde det.

GSA har i en årrekke delt ut en Ærespris til sine mest fremtredende medlemmer som gjør en utrolig innsats for alumniforeningen. Æresprisen 2012 gikk til Håkon Kalbakk for hans fremragende innsats som nestleder i styret 08/09! Håkon har utallige ganger stilt opp som foredragsholder og eksempelgründer med selskapet Mobilskole, og han har vært og er en nøkkelressurs for hele Gründerskole alumninettverket. 

Styret ønsker med dette å gratulere de verdige vinnerne nok en gang!

Før dansegulvet «offisielt» ble åpnet ble det nye styret for 2013 presentert:

–          Marley Kristin Singarajah – Påtroppende leder
–          Caroline Syverstad – Blivende nestleder
–          Thomas Nordmann – Avtroppende leder
–          Mikkel Gedde
–          Ørjan Lønningen
–          Ann Elida Eide
–          Berit Bye
–          Magnus Kristiansen
–          Marthe Turnes Brøndbo
–          Nora Skabo Rieber-Mohn
–          Trygve Grønbekk

Samtlige gleder seg veldig til å starte arbeidet med å gjøre GSA til det beste alumninettverket noensinne. Mer info om hver enkelt styremedlem vil komme om ikke lenge.

Nøkkelstatistikk fra kvelden verdt å bemerke:

Desidert mest spilt: Gangnam Style

Desidert mest danset til av det mannlige kjønn: Gangnam Style

Desidert mest skålet for: 10-årsjubilantene/Gangnam Style


Takk til samtlige for gode ideer og frisk meningsytring knyttet til gründerier, karriere og alt innimellom!

Vi sees til neste år! 🙂