En gründer i magen..?

GSA er et mangefasettert nettverk bestående av medlemmer som jobber i alt fra de minste startups til store konsern, og nettopp dette er en av de største styrkene i nettverket vårt. Det nye GSA-styret vil derfor i den kommende tiden intervjue spennende, vågale, nytenkende og inspirerende personer i og utenfor gründermiljøet som vi håper vil gi deg input du ikke visste du trengte både i karrieren og livet ellers. Enkelte av disse personene vil vi også forsøke å følge over tid, og har du ideer eller forslag til noen du ønsker å vite mer om tar vi gjerne imot kommentarer.

Først ute er Silje Vallestad som i 2011 ble kåret til Årets Kvinnelige Gründer for selskapet Bipper, og som to semestre har hatt Gründerskole-studenter til å skrive forretningsplan for seg.

Silje startet Bipper i 2007, hun var 29 år, hadde akkurat født sitt tredje barn og fullført mastergraden på NHH ti dager tidligere. Den unge familien var i sin verste finansielle situasjon noensinne og Siljes forretningside var ambisiøst nok en kontrolltjeneste for barns mobiltelefoner – en teknologisk tung tjeneste. Selv satt hun ikke på noe teknologisk kompetanse overhodet, og hun kjente heller ingen med denne kunnskapen. Håpløst..?

Silje forteller at det å starte opp sitt eget selskap var skremmende fordi trygghetsnettet hennes forsvant fullstendig over natta. I tillegg ante hun at hun sto foran dager, uker, måneder og år med jobbing døgnet rundt. -Det mest naturlige ville nok vært å starte i konsulentjobben jeg hadde blitt tilbudt, og jobbe videre på forretningsideen på kveldstid, sier hun. Men etter at hun hadde vunnet 100.000 kroner fra Venture Cup for forretningsplanen sin traff hun en suksessfull telecom-gründer som ga henne følgende råd: -Silje, du må bestemme deg for om du vil satse på ideen eller ikke, fordi ingen vil investere i en gründer som driver selskapet sitt som et hobbyprosjekt. Sett en dato litt frem i tid og gi det 150%. Hvis du ikke har hatt et gjennombrudd innen den tid har du i det minste prøvd, og du vil aldri angre på det.

Da hun i tillegg fortalte jobben om gründerideen og at hun ville satse på den, var de krystallklare i sin tilbakemelding: -Flott, det gjør deg til en enda mer attraktiv kandidat. Blir det en suksess vil vi gjerne ha deg som klient og går det dårlig har du likevel jobb hos oss. Det at du velger å starte dette selskapet sier noe om deg som person og din målrettethet, og vi vil gjerne ha slike folk til å jobbe for oss.

Plutselig gikk det opp for Silje at uansett hvor hennes nystartede selskap tok henne ville det være den beste utdannelsen i verden.

Så, spørsmålet er: Går du med en gründer i magen som bare lengter etter å slippe fri?

 Bipper er i dag aktuell med appen bSafe – en gratis trygghetsalarm for smartmobiler som høsten 2011 slo både Facebook og Angry Birds ved å bli #1 i App-stores ranking over de mest nedlastede appene i Norge. Les mer om Bipper her: http://www.bipper.com/