Gründerskolen Alumni

Årets gründer 2009

For å markere 10 årsjubileet delte Gründerskolen Alumni ut en pris til en gründer eller et gründerteam som har utmerket seg. Prisen deles ut av Gründerskolen Alumni til ett eller flere alumnimedlemmer som har gjort seg bemerket med å starte opp eller være med å starte opp et selskap som er i ferd med å bryte gjennom i markedet.

De nominerte var:

  • Rubrikk.no – søkemotortjeneste for rubrikkannonser, startet av Adil Osmani og Sigbjørn Rivelsrud (Gründerskolen San Francisco 2004)
  • XT Software – leverer software for amatørproduksjon av musikk, startet av Håvard Bjor (Gründerskolen San José 2001)
  • Lynet Internett AS – leverer fibernett til borettslag, startet av Christian Moen (Gründerskolen San Francisco 2008)
  • InCent – leverer løsninger for mobilmarkedsføring, startet av Cato Gullichsen og Geir Sand Nilsen (Gründerskolen Singapore 2004)
  • Mobilskole.no – leverer kommunikasjonsløsninger via SMS til skoler, startet av Håkon Kalbakk (Gründerskolen i Boston 2007)
  • Phonect – leverer VoIP tjenster for videresalg, medgrundere: Alexander Kenich og Sjur Eivind Usken (Singapore 2002)

Årets Gründer i 2009 ble delt ut i samarbeid med Hello Communications, som stilte med en premie på 20.000 kr. i telefonitjenester fra Hello. Prisen ble delt ut av Nadir Nalbant, adm.dir. og gründer av Hello og tidligere Sense communications som ble solgt til Chess i 2005.

Prisen til Årets Gründerteam 2009 ble delt mellom InCent og spin-off selskapet Mobilskole.

Grunderskolen Alumni Årets Gründer-pris til Mobilskole (Håkon Kalbakk) og InCent (Geir Sand Nilsen). Prisen ble delt ut av Nadir Nalbant. Her også med GSA-leder Ingrid Ødegaard

Juryen besto av Nadir Nalbant fra Hello, Erling Maartman-Moe fra Alliance Venture og Nils Christophersen, professor på Inst. for Informatikk ved UiO og initiativtaker til opprettelsen av Gründerskolen. Juryen ga følgende begrunnelse for valget av vinneren:

– Selskapet har etablert seg i et voksende marked hvor de har satset internasjonalt fra starten av. De har utviklet teknologi som fyller et reelt behov hos kundene og bidrar til å påvirke industrien i en retning som kommer mobilbrukerne til gode. Man har jobbet aktivt for å finne alternative anvendelser av teknologien, noe som allerede har resultert i en spin-off (Mobilskole). Selskapet har hatt sterk vekst i omsetning og allerede jobbet med mange store kunder, bla., DHL, Falck, EMI Music, Ford, og Gjensidige. Gründerne har klart å få mye gratis markedsføring ved aktivt og kreativt PR-arbeid, blant annet ved å tilby Kronprins Haakon praksisplass i selskapet.

Gründerskolen Alumni tar sikte på å etablere Årets Gründer som en årlig pris og håper prisen kan være til inspirasjon og hjelp for gründerne i nettverket!

Skrevet av: Ingridod