ÅRET 2015 MED GSA

Nå nærmer vi oss med stormskritt juletider og nytt år, håper alle kun har igjen et overkommelig antall julegaveinnkjøp!

Iløpet av dette året har vi ønsket å sette lys på verdien av GSA, og alt det spennende som rører seg i nettverket vårt. Vi har gjort dette ved å publisere artikler om våre medlemmer som enten har realisert gründerdrømmen (og ønsker å dele sine spennende erfaringer) eller medlemmer som har brukt verdifull erfaring de har fått gjennom Gründerskolen i arbeidslivet. Iløpet av 2015 har vi intervjuet flere medlemmer publisert på vår nettside og GSAs facebookpage.

Vi har blant annet snakket med Victoria Våpenstad (Singapore 2014) som med selskapet Youin vil forandre måten folk møtes på, Andreas Dietzel (Boston 2006) som er initiativtakeren bak Viking Race, Silje Landevåg (Shanghai) som er gründeren bak Get Inspired, samt Tore Rasmussen (Houston) som sammen med Simen Jørgensen er gründerne bak brettspillet som er utviklet for å undervise konseptet Lean Startup, metodikken til Eric Ries.

Visste du forresten av GSA-nettverket består av i overkant 1 800 medlemmer?

I 2012 ble det gjennomført en medlemsundersøkelse i GSA som viste at 60% av oss jobbet med innovasjon eller forretningsutvikling i bedrifter. 95% av medlemmene oppga at de har et ønske om å starte eller være med å starte bedrift i fremtiden. -Og at hele 45% av medlemmene oppga at de har startet eller vært med på å starte en bedrift

Vi har i år forberedt en ny medlemsundersøkelse for å se utviklingen i medlemsmassen vår. Undersøkelsen ble sendt deg på mail 17. Desember. Vi håper du setter av et par minutter til å svare på undersøkelsen (da vil du også være med i trekningen av en billett til konferansen med grunnleggeren av Lean Startup). Dersom du ikke har mottatt undersøkelsen på mail, er antagelig ikke mailadressen din oppdatert i medlemsregisteret, send en mail til styret@gsa.no, så hjelper vi deg med å oppdatere informasjonen i din profil.

Iløpet av året har hatt flere spennende arrangementer for å legge til rette for nettverksbygging innad i nettverket. Vi har blant annet arrangert:

Sommerfest: I juni ble det arrangert sommerfest i Rubrikk sine lokaler i Oslo. Her var god stemming og en flott kveld for nettverksbygging. Visste du at Rubrikk ble startet av GSA-medlemmene Adil Osmani og Sigbjørn Rivelsrud? I juni opererte Rubrikk i 12 land, og har iløpet av det siste halvåret etablert seg i ytterligere flere land, blant annet Mexico og Canada. Vi i GSA-styret takker så mye for at Adil og Sigbjørn åpnet dørene for oss!

I oktober arrangerte vi GSA-fest på MESH, og det ble meget god stemming I MESH sine nyoppussede lokaler! Her var det blant annet Innlegg fra Ingrid Ødegaard (GSA SF 2010) fra Telenor Digital og medgründer av Appear.in. Videre holdt kanadiske Eric Edmeades et engasjerende foredrag om Public Speaking. En mer inspirerende foredragsholder skal man lete lenge eter! Under GSA-festen ble også årets gründer kåret. Johan Brand (Boston 2006), gründeren av Kahoot, gikk av med seieren. Visste du at Kahoot har passert Spotify in antall brukere? Mathias Storm Michelsen (både vært på Gründerskolen og programmet Sosialt Entreprenørskap) var kveldens konferansier, og løftet stemming i lokalet fra starten av. Han gjorde en utmerket jobb med å sy sammen programmet knirkefritt og underholde på samme tid. Vi i GSA-styret vil takke alle for fantastiske bidrag!

Er du forresten på jakt etter en spennende ny mulighet? Appear.in skal ansette! Les mer og se fullstendig stillingsannonse her.

Under GSA-festen ble også GSA-styret for 2016 presentert. Dette er en flott gjeng med mange gode ideer og pågangsmot for å ta GSA til nye høyder i det kommende året! For de av dere som ikke var tilstede på arrangementet, er gjengen som vil lede an 2016 følgende: Ida Brevik (Styreleder), Mathias Johansen (nestleder), Ingvild Sandmo (styremedlem), Thomas Hansteen (styremedlem), Christopher Sanchez (styremedlem), Lars Joachim Hagen (styremedlem), videre vil Marie Tørvold, Merete Grimeland og Christian Høie Lie vil fortsette som styremedlemmer ut 2016.

Vi i GSA-styret 2015 vil med dette takke for et fantastisk år! Og med ønske om en riktig god jul og et godt nyttår!

Julehilsen fra GSA-styret 2015

V/ Hanne Hodnungseth (styreleder), Jeanette Johnsen (nestleder), Linda Myrvang (styremedlem), Heidi Thomassen (styremedlem), Christian Høie Lie (styremedlem), Ida Brevik (styremedlem), Merete Grimeland (styremedlem) og Marie Tørvold (styremedlem).

 

Har du spørsmål eller innspill til GSA-styret? Send oss gjerne en mail!

 

gsa2015